Povești de succes

Fertilizare de precizie la un nivel ridicat cu Rauch AERO 32.1

februarie 2021

RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH anunță relansarea distribuitorului de îngrășăminte pneumatic de precizie AERO. Indiferent de caracteristicile de distribuţie și de zbor ale îngrășământului, şi inclusiv de condițiile de mediu precum vântul și pantele, plasarea îngrăşămintelor este mult mai exactă datorită dozării şi aplicării efectuate cu precizie. Distribuitorul pneumatic de precizie impresionează prin aplicarea precisă la marginile câmpului, care face posibilă uniformizarea îngrăşământului pe întreaga cultură, fiind astfel asigurat un randament mai mare, utilizând mai puține substanţe fertilizante. AERO oferă, de asemenea, posibilitatea aplicării de îngrăşăminte la culturile unde este practicată agricultura regenerativă şi, de asemenea, pentru culturile intercalate.

La 13 ani după ce ultimul AERO a ieşit de pe linia de producție a fabricii RAUCH, există recomandări, din partea publicului, a activiştilor pentru mediu și a mediilor politice pentru relansarea acestuia. Prototipul modelului AERO 32.1 cu prindere în trei puncte a fost deja prezentat la AGRITECHNICA 2019, în 2020 aducându-i-se informații importante în procesul de dezvoltare. Încercat pe bancurile de testare, în hale și în câmp, produsul a înregistrat progrese considerabile. Alte teste practice vor fi efectuate în primăvara anului 2021, iar prima serie pilot este planificată să înceapă în toamna anului 2021.

Noul AERO 32.1 are o capacitate de bază de 1.900 litri, care poate fi mărită la 3.200 litri prin adăugarea unor elemente suplimentare. AERO 32.1 stabileşte, de asemenea, noi standarde cu noul său sistem compatibil ISOBUS. Cele patru secțiuni ale rampei pot fi comandate manual sau prin intermediul SectionControl. Tehnologia inovatoare a noilor unități de dozare MultiRate acționate hidraulic permite o rată de împrăștiere separată pentru fiecare dintre cele patru secțiuni ale rampei, iar aceasta înseamnă realizarea unor hărți de aplicare chiar mai precise. Deoarece rampa este proiectată cu pendul, înclinarea brațului poate fi utilizată și pentru compensarea pantelor. Poziția în V a rampei facilitează schimbarea cărării tehnologice la capătul rândului și, totodată, îi asigură protecţia. Într-o primă etapă vor fi produse utilaje cu lățimi de lucru de 27 și 30 m, urmate apoi de versiunile de 18 m, 21 m și 24 m.

În funcţie de modul în care va progresa procesul de perfecţionare, producţia de mică serie este programată pentru sfârşitul anului 2021.