Povești de succes

HORSCH Focus

august 2020

Avantajele tehnologiei strip-till pentru protejarea solului

8 mari avantaje ale tehnologiei strip-till

Reziduurile din cultura anterioară garantează o uscare mai lentă a solului
Protecție împotriva eroziunii datorită reziduurilor organice de pe suprafaţa solului
Crearea humusului
Asigurarea unei umidităţi echilibrate în sol
Permite o dezvoltare crescută a bacteriilor din sol şi a râmelor datorită cultivării reduse,  targetate
Reziduurile culturilor anterioare sunt eliminate
Astfel, se îmbunătățește contactul semințelor cu solul
În condiții uscate, acest lucru duce la o mai bună răsărire a plantelor.

Una dintre cele mai avansate tehnologii care permit lucrări strip-trill este HORSCH Focus, un all-rounder capabil să efectueze multe etape de lucru într-o singură trecere.

Focusul celor de la HORSCH excelează nu doar în ceea ce privește însămânţarea culturilor pe rând, precum porumbul sau sfecla. Avantajele sale devin evidente și pentru cereale, dar mai ales pentru semințele de rapiță. Pentru rapiță se remarcă o creștere considerabilă a randamentului. Datorită posibilităţii de cultivare la adâncime, precum şi a efectului îngrășământului, creșterea rădăcinilor este influențată extrem de pozitiv, iar secetele pot fi îndurate mai ușor.

De mai bine de 10 ani, linia Focus a făcut parte din gama de produse HORSCH. Aceasta a fost dezvoltată constant de-a lungul anilor, pornind de la aşteptările și cerințele clienților. Utilajele din gamă se poate adapta la o diversitate de condiții datorită gamei largi de opțiuni de echipamente.

Principalele caracteristici ale familiei Focus includ afânarea profundă a solului, cu o plasare targetată a îngrășămintelor și o însămânțare precisă, ambele într-o singură trecere. Pentru a realiza acest lucru, HORSCH a folosit componentele ultra testate ale semănătorilor și uneltelor sale de cultivat. Trecerile sunt astfel reduse, solul este protejat, iar umiditatea este păstrată în sol. Linia HORSCH Focus permite lățimi de lucru cuprinse între 4 și 7 m. Mult aşteptata variantă de lucru de 3 m va fi disponibilă în toamna anului 2020.

Etapele de lucru ale HORSCH Focus

Zona I – brăzdarul TerraGrip

Afânarea profundă a solului, precum și plasarea țintită a depozitului de îngrășăminte sub rândurile de semințe permit o dezvoltare optimă a rădăcinii.

Îngrășământul poate fi plasat într-unul sau două straturi diferite de sol.

În plus, eliminarea reziduurilor de recoltare din zona rădăcinii și transportul solului umed în orizontul de germinare garantează condiții ideale pentru sămânță.

Zona II – tăvălug din anvelope

Tăvălugul din anvelope HORSCH, cu eficienţă dovedită, are 12 straturi pentru a garanta o viață lungă de utilizare şi o consolidare țintită și profundă.

Contactul cu solul rezultat duce la o pregătire optimă a patului de sămânță în fața brăzdarelor.

Anvelopele înalte cu diametrul de 100 cm garantează un spațiu optim chiar și pe soluri foarte ușoare și împiedică acumularea materialului în fața tavălugului.

Zona III – nivelare

Sistemul optim de nivelare pentru Focus depinde de solul care trebuie cultivat.

În funcție de setare, sistemul de nivelare cu discuri poate crea fie mici coame, fie nivela complet suprafața. Această versiune este recomandată pe soluri ușoare. Pe soluri medii și grele, se recomandă sistemul de nivelare şi mărunţire, care produce un pământ fin suplimentar pentru a vă asigura că bobul de semințe este conectat la sursa de apă într-un mod optim.

Zona IV – Brăzdare de semințe

HORSCH și linia Focus sunt faimoase pentru varietatea de opțiuni de echipamente pentru cele mai diferite culturi și condiții. Pentru semănatul în soluri cu puține reziduuri de recoltă, se foloseşte cu succes brăzdarul de semințe TurboDisc, pentru semănat cu cantități mari de paie, brăzdarul TurboEdge. Brăzdarele controlate individual și pe roată se adaptează perfect la sol și garantează o plasare precisă a seminței